3 Comments

  1. Half juni was het ‘gibbon-show-time´ rond de nestboom. Drie dagen in rij er superwaarnemingen van de adulte Boommarters gedaan die zich super lenig doorheen de boomtoppen naar de nestholte begaven. Echte BBC documentary toestanden. Zolang je op het wandelpad bleef (nabij het beukenboseiland temidden produktiedennenbos), stoorden de dieren zich niet aan menselijke aanwezigheid. De dieren waren duidelijk gewoon aan passerende mountain bikers en wandelaars (iedereen zijn hobby he). Handig meegenomen als je met z’n achten bent! Ze keken wel even op, maar deden nadien hun ding gewoon verder. Een exemplaar dat met een vinkennest (eieren netjes verpakt voor de jongen) kwam aanlopen absoluut een observatie die nog even zal blijven hangen net als een jong dat zich uit de boomholte wilde wurmen alsook een van de adulten langdurig schreeuwend en krijsend om nadien in slaap te vallen op de houtwal achter het bos. Je ziet het zelden, maar als het dan eens lukt is dit sociaal gedrag van zogers echt wel een extra dimensie van wild life watching

    Jan Kelchtermans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *